Ensemble 2019/20

Ny BU.jpg

Fra v.: Markus Tønseth og Peder Opstad. Foto: Nils-Petter Aaland (fra forestillingen “Bjørnson unplugged”).

 

Peder Opstad

Daglig- og kunstnerisk leder av Teater Grimsborken. Utdannet skuespiller ved The Arts Educational London Schools (1993-96).

Produsent for samtlige av Teater Grimsborkens forestillinger, og har i tillegg spilt i Bjørnson unplugged, Kainos sang, Den Kjempestore Krokodillen, Terje Vigen, Burobengens Orkester, Balladen om den gamle sjømannen, Helt på tuppa!, Steinene, Tabu, Geitekillingen som kunne telle til ti, Vesleblakken, Sitt stille!!! og Et juleeventyr.

Foruten Teater Grimsborken har Peder vært engasjert ved Nordland Teater, Haugesund Teater, Oslo Nye Teater, Riksteatret, Teater Joker, Teater Innlandet og Radioteatret.

I 2017 og 2018 hadde han et åremål på Akershus Teater som skuespiller, kunstnerisk rådgiver og dramaturg.

Våren 2019 er han aktuell i Ha det på badet med Roger Hilleren og Miniteatret. Forestillingen skal blant annet på omfattende turné for Teater Ibsen i Telemark og Vestfold.

 

Markus Tønseth

Utdannet skuespiller ved Guildford School of Acting (1992-95). Har lang fartstid i Grimsborken, hvor han blant annet har medvirket i Bjørnson unplugged, Kainos sang, Burobengens Orkester, Balladen om den gamle sjømannen, Terje Vigen, Vesleblakken, Sitt stille!!! og Et juleeventyr.

Foruten Grimsborken har han vært engasjert ved Sogn og Fjordane Teater og Radioteatret, samt gjort en rekke opptredener innen tv og film. Er blant kjent som Pappaen til Karsten i filmene og tv-seriene om Karsten og Petra.

Markus er ellers flittig brukt innen dubbing og voice over, og har lagt stemme på en rekke dokumentarer.