Vesleblakken leverer

Vesleblakken avsluttet nylig en 19 dagers turné for DKS Sogn og Fjordane (Vestland). Turneen strakk seg over Førde, Luster, Leikanger, Sogndal, Lærdal, Balestrand, Aurland, Vik og Årdal. Kommuner i det som før var Sogn og Fjordane, men nå er en del av Vestland.

C0891643-49C6-4F69-82C9-0D9C0A107704.jpg

Foruten en 6-forestillingers gjesteopptreden i Spaserstokken i Skien våren 2019, er det egentlig 3 år siden vi var ute sist. Vi merker at pausen har gjort oss godt, og selv om forestillingen er den samme og arrangementet er uendret, oppleves forestillingen som bedre enn noen sinne.

Tilbakemeldingene fra skolene tyder på at vi har rett:

På spørsmål om “Hvordan var responsen fra elevene?”, svarer 15 av 19 skoler Særs godt.

På spørsmål om “Hvordan passet produksjonen for målgruppen?”, svarer 15 av 19 skoler Særs godt.

På spørsmål om “Hvordan var kontakten mellom formidler/utøver og elevene?”, svarer 18 av 19 skoler Særs godt.

På spørsmål om “Hva er ditt inntrykk av denne produksjonen?”, svarer 19 av 19 skoler Særs godt.

Her er noen av tilbakemeldingene:

Ei svært rørande og på alle måtar fin førestilling! Skuespelarane er svært flinke. Elevane vart fenga frå første stund.

Ein veldig god produksjon! Gode formidlarar og hyggelige menneske.

Både vaksne og elevar vart rørt etter ei stund med svært med svært flinke skodespelarar. Ei stund som gav oss både latter, smil, tårer og ulike kjensler til ettertanke. Veldig bra!”

Imponerande skodespel og song. Fekk verkeleg fram det gripende i historia.

“Det beste på lenge” var kommentar frå lærere. Alle var veldig fornøyd med produksjonen.

Her traff framsyninga målgruppa på ein svært god måte. Både spennande og underhaldande på same tid, men også både trist og flott. Gode skodespelarar som “traff” elevane med sin måte å formidle stoffet på.

Veldig flinke utøvarar, dei hadde full kontroll og hadde elevane i sin hule hand. Fin avveksling mellom morsomheitar og alvorlege ting.

Veldig bra dramatisert. Me levde oss verkeleg inn i historia.

Me opna dørene for eldre personar også. Det var absolutt noko me ynskjer å gjere meir av. Veldig kjekt at unge og gamle kan samlast og nyte ei slik oppleving saman.

Vesleblakken er nå oppe i 385 spilte forestillinger siden urpremieren i 2012. Høsten 2020 skal vi på 3 ukers turné i Hedmark (Innlandet). Hva som skjer etter dét er ennå usikkert, men vi tar sikte på å ha forestillingen på repertoaret i overskuelig fremtid.